Понеделник, 04 Юли 2016 12:41

Видео: Зрелищен полицейски екшън в Търговище! Заловиха банда обирджии, но ...

Оценете
(4 гласа)

Банда извършила въоръжен грабеж заловиха тази сутрин спецченгета в Търговище. Това се случи пред очите на десетки минувачи, край които свистяха автомати, но ... екшънът беше наужким. Зрелищната демонстрациияна полицейски тактики за залавяне на бандата обирджии беше направена от командоси от специализираното тактическо звено при ОД на МВР - Търговище. Поводът беше тържественото честване на 137-годишнина от създаването на МВР.

police1  police2

Полицията чества професионалния си празник на 5 юли. На този ден през 1879 г. на княз Александър Батемберг издава Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи.

Пред сградата на полицейската дирекция беше показана и новата пожарна техника с 32 метрова стълба, пред очите на много хора, официални лица от местната и държавна власт, бивши служители на системата.

За празника имаше и турнир по стрелба с боен пистолет за представители на властта, бизнеса и медиите, който тази година се проведе в закритото стрелбище на полицията. С най-точен мерник и при жените, и при мъжете се оказаха служители на прокуратурата и съда. Честта на медиите беше защитена от Кольо Колев (БНТ) и Борислав Курдов (в. „Търговищки новини“), които си поделиха третото място, а при жените достойната трета позиция зае Екатерина Христова също от в. „Търговищки новини“.

Проведоха се и традиционните състезания по футбол на малки вратички и теглене на въже на стадион “Димитър Бурков”.

Наградени бяха и изявени служители на МВР.
Прочетена 9491 пъти

facebook coment