Понеделник, 11 Април 2016 18:40

Мотористите излизат на протест

Оценете
(0 гласа)

Мотористи от цялата страна излизат на национален протест.  Представители на мотоклубове от Търговище и Североизточна България също ще изразят недоволството си срещу целогодишната застраховка „Гражданска отговорност”, която влезе в сила от началото на годината. Протестът е насрочен за 13 април (сряда) в София пред Народното събрание.

Мотористите ще поискат нова застраховка „Гражданска отговорност“ с масово събиране в столицата. Очаква се в протеста да се включат близо 10 000 души. Мотоклубовете от цялата страна са връчили вече официална позиция на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в която настояват за промяна на Кодекса за застраховането. Според новите изменения те трябва да плащат застраховка за цялата година, а реално и пълноценно те ползват двуколесните си превозни средства само шест месеца. Затова основното им искане е да се даде възможност за срочно сключване на гражданска отговорност.

Моторджиите не са съгласни и от измененията в закона, че ако не се плати навреме регистрацията на моторите им ще бъде прекратена служебно. Освен тях, поправките засягат и притежателите на каравани, кемпери и моторни лодки, които се използват само през летните месеци.

По последни данни на Комисията за финансов надзор 76% са незастрахованите мотори.

Прочетена 2265 пъти

facebook coment