Четвъртък, 03 Март 2016 12:08

Патриотичен флашмоб за 3 март - поздрав за Търговище от 120 млади хора

Оценете
(0 гласа)
Знаме Знаме Търговище ТВ

За първи път за националния празник 3 март в Търговище млади хора се обединиха от една страхотна кауза и сътвориха с флашмоб националното ни знаме. Облечени в разноцветни тениски и с трансперанти 120 ученици от II СОУ "Проф. Н. Маринов", под духовия съпровод на „Тих бял Дунав”, направиха артистична композиция на българския трибагреник. Спектакълът изненада хората на централния площад в Търговище, които бяха дошли за официалната церемония за издигане на националното знаме пред сградата на общината.

Слънчевият и топъл 3 март 2016 година събра много хора на централния площад "Свобода" в града. С цветя и развети знамена, с приповдигнато настроение малки и големи бяха дошли, за да отдадат почит към героите, който преди 138 години са се жертвали за Свободата на България.

След официалната церемония по издигане на националното знаме шествие се отправи към паметника на българо-руската дружба, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

Организатори на патриотичния флашмоб бяха екипът на туристически сайт www.gotargo.com и актьорите Моника Угренова и Милен Алексиев. А финансова подкрепата дадоха Община Търговище и местна шивашка фирма.

Прочетена 2317 пъти

facebook coment