Събота, 21 Ноември 2015 16:22

Жена спечели 17 000 лв. от томбола за 25-та годишнина на "Агроелит"

Оценете
(0 гласа)
Агроелит празнува 25 години Агроелит празнува 25 години Търговище ТВ

 Милка Стефанова е късметлийка, която спечели голямата награда от 17 000 лв. от традиционната томбола разиграна от „Агроелит – Митов” гр. Търговище по случай 25 годишнината на един от най-големите производители на зърнени култури и у нас. 

60 годишната аптекарка е поверила грижата за земите си в търговищкото село Осен на семейния агрохолдинг. Жената не присъства лично на празника в с. Макариополско на 21 ноември 2015 г. и първоначалната емоцията беше преживяна от нейния брат, който получи чека лично от собственика на „Агроелит” Божидар Митов. За стопаните на земи бяха изтеглени 107 награди на обща стойност 75 000 лв.

Сред 2 000 гости на стадиона в Макариополско бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Светлин Бонев, народният представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова, кметове на кметства от Търговищко, Шуменско и Разградско, приятели на семейството и др. За веселието се погрижиха ПФА „Мизия” Търговище, Веселин Маринов и актьорът Краси Радков.

Вечерта събра други над 300 гости на коктейл в Художествената галерия.. Там по повод успешното дългогодишно партньорство между Асоциация на земеделските производители в България и фирма „Агроелит“ председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов връчи грамота за принос за утвърждаване на модерно земеделие у нас. От Асоциацията дадоха своя принос от 1000 лв. за благородната акция за набиране на средства в полза на техническото образование в Търговище. Вечерта преди 25-я рожден ден по банковата дарителска сметка са били постъпили 25 560 лв. Отделно Божидар Митов е внесъл за каузата 10 000 лв. Тепърва ще станат ясни и постъпленията в дарителските кутии по време на тържествата.

 

Прочетена 3683 пъти

facebook coment