Печат на тази страница
Петък, 09 Октомври 2020 15:45

Хранителни пакети за 110 деца от уязвими групи в Антоновско

Оценете
(2 гласа)

Хранителни пакети като еднократна помощ ще получат 110 деца от уязвими семейства в община Антоново. Те са по 50 кг и съдържат пакетирани стоки от първа необходимост, съобщиха от Сдружение „Красиво утре” - Търговище.

На пресконференция днес в Антоново от неправителствената организация обясниха, че инициативата се реализира по проект „Красиво утре по време на COVID- 19“, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „ИРИС“. По проекта ще се подкрепят 110 деца от 4 населени места в Антоновско, като превенция на изоставянето поради бедност, лоши битови условия, и др. При необходимост ще бъде оказана психологическа подкрепа и трудово посредничество на техните родители, както и .заплащане на битови сметки, мед. прегледи и закупуване на медикаменти, учебни пособия и др.

проект

На пресконференцията са присъствали г-н Ашимов - зам. кмет на Община Антоново, експерти от общинска администрация и от Дирекция „Социално подпомагане”, директори и преподаватели от местни учебните заведения.

Дискутирани са били възможностите и начините за взаимодействие между местната власт, училището и Сдружение „Красиво утре” за осъществяване на нови инициативи. По данни на общинската администрация от 59-те населените места в общината, само в 4 има детска градина, а средно училище – в общинския център. Близо 70 % от децата в образованието са от уязвими семейства.

Дейностите по проекта ще приключат в средата на декември тази година.

Прочетена 928 пъти