Сряда, 16 Декември 2020 15:37

Подкрепа за деца и техните семейства в Антоновско

Оценете
(2 гласа)

Приключи подпомагането с еднократни пакети с хранителни продукти на над 160 деца в риск от община Антоново, които им бяха раздадени по проект на търговищкото Сдружение „Красиво утре”. Инициативата беше финансирана от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „ИРИС“, която подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19.

В рамките на 3 месеца бяха подпомогнати децата от близо 90 уязвими домакинства от община Антоново, а родителите им получиха психологическа подкрепа и трудово посредничество, обясниха от ръководството на гражданската организация. Освен жизненоважни храни са раздадени още памперси, адаптирани бебешки млека и каши, като превенция на изоставянето на за най-малките членове на бедните семейства.

роми

„Събрахме информация за всяко едно уязвимо дете на територията на община Антоново, благодарение на взаимодействието между общинска администрация, преподавателите в местното средно училище и в детската градина. Дейностите по проекта обхванаха част от нуждаещите се деца в общината, а за останалите ще се търси допълнителна финансова подкрепа, защото трябва да има радост във всички детските очи и “КРАСИВО УТРЕ” за децата в семейна среда”, споделиха от Сдружението.

По техни думи коронакризата е задълбочила тежкото положение на социално-слабите у нас. Пред сериозно изпитание са и много семейства в община Антоново. Изследвания показват, че близо 500 000 души в страната се затрудняват дори да купуват най-необходимите хранителни продукти. Програмата "Ирис" вече е помогнала на 5000 човека. Тя подкрепя такива семейства и цели намаляване риска от раздяла на деца и родители, като осигурява средства за покриване на основните им нужди. 

Ако искате да помогнете на семействата в криза можене да изпратете SMS с текст IRIS на кратък номер 17 777.

Прочетена 1044 пъти

facebook coment