Печат на тази страница
Неделя, 03 Октомври 2021 10:26

Търси се целево финансиране за възстановяване на пет обекта

Оценете
(1 глас)

Целево финансиране за отстраняването на щети от бедствия ще се иска за пет обекта в община Антоново. Това стана ясно след заседание на постоянната група към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане (МКВП) към Министерския съвет, проведено в областната администрация в Търговище. Кметът на Антоново Хайредин Мехмедов е внесъл седем искания, но за положително становище в МС ще бъдат изпратени пет от тях.

Търсят се пари за възстановяване на поразена инфраструктура от проливния дъжд в края на юни в Антоновско. Необходимо е финансиране за изграждане на два моста в с. Стеврек, които са отнесени от високата приливна вълна от придошлата р. Малка река. Те остават неизползваеми, което възпрепятства възможността на хората за преминаване в отсрещната част на селото.

Необходимо е да бъдат предприети възстановителни работи и по укрепване на мост на река „Акдере” в с.Малка Черковна, както и да бъдат предприети неотложни мерки за основен ремонт и възстановяване на мост на четвъртокласен път в землище на селото.

Вследствие на проливния дъжд на изхода на с. Стара речка е разрушен водосток, а останките на съоръжението са затлачени с камъни и пръст. Водата е подкопала пътя и е възникнало свлачище, което застрашава пътя за съседните села Богомолско и Мечево. Той и сега е непроходим, заради разрушенията.

За осигуряване на финансиране за възстановяване на щетите областният управител ще настоява пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Прочетена 307 пъти