Печат на тази страница
Четвъртък, 23 Ноември 2017 09:18

Учение при пожар проведоха в Антоново

Оценете
(1 глас)
Учение при пожар проведоха в Антоново Сн. Областна управа - Търговище

Тренировъчно занятие за спасителни действия при пожар бе проведено в гр. Антоново. Учението на тема „Действие на ЦСМП в състава на единната спасителна система при възникване на пожар в сградата на Общинска администрация – Антоново се състоя по инициатива на директора на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Търговище.

Целта му бе да бъде тествано как се осъществява на практика взаимодействието между институциите, включени в единната спасителна система, и да бъде установена степента на готовност на съответните екипи за навременни и адекватни действия в кризисни ситуации, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Действията на екипите стартираха с получено обаждане на тел. 112, че в сградата на община Антоново е възникнал „пожар с пострадал в него човек“. След своевременно уведомяване от дежурния екип в Оперативния център на РДПБЗН-Търговище на мястото на инцидента своевременно пристигнаха екип на пожарната с противопожарен автомобил, полицейски екип и екип на „Спешна помощ“ с линейка. Огнеборците предприеха незабавни действия по локализиране на пожара и изнасяне на пострадалия на безопасно място, a общинските служители бяха своевременно евакуирани от сградата. Полицейските служители отцепиха района с обезопасителна лента и временно преустановиха движението на МПС в него до пълното ликвидиране на пожара. Веднага след като пострадалият бе изведен от обгазената сграда, медицинските специалисти предприеха спешни реанимационни дейности, след което линейката го откара до най-близкото лечебно заведение.

В занятието участваха екипи на РСПБЗН, на Районно управление-Омуртаг и Полицейски участък-Антоново, на филиала на Спешна медицинска помощ, както и общински служители.

         

Прочетена 2459 пъти