Сряда, 05 Юни 2019 13:46

Омуртаг празнува на 7 юни. Неучебен ден за училищата

Оценете
(1 глас)

Официалният празник на Омуртаг 7 юни ще бъде неучебен за учениците от училищата на територията на общината. Кметът на града Ешреф Ешрефов обяви това в своя заповед, съобщават от местната администрация.

В празничния ден ще има тържества по повод 31-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров, които ще започнат в 10.00 часа на площад „Независимост“ с ритуал по издигане на знамена. Той ще бъде последван от празнични концерти на Духовия оркестър към Община Омуртаг с диригент Душко Ангелов и фолклорни музикално-танцови състави при Народно Читалище „Отец Паисий-1870”.

Честванията ще продължат от 19.30 часа с приветствие от кмета на Общината и музикално-танцови изпълнения на местни таланти. Кулминация на празника ще бъде празничният музикално-танцов спектакъл на Трио „Булгарина“ и Ансамбъл „Чинари“.

През деня жителите и гостите на града ще могат да си направят безплатни моментни снимки за спомен. За целта Общинска администрация е ангажирала специална фото будка.

Историческият музей в град Омуртаг също ще бъде отворен за безплатни посещения. Там посетителите ще имат възможност да видят космическия скафандър на Александър Александров, както и да разгледат представените три експозиции - археологическа, етнографска и общо-историческа.

Прочетена 1730 пъти

facebook coment