Сряда, 14 Август 2019 15:02

Безплатни детски градини в Община Омуртаг

Оценете
(1 глас)

Община Омуртаг премахна таксите за детска ясла и градини. Това решиха днес на редовно заседание местните съветници по предложението на кмета Ешреф Ешрефов. Промените влизат в сила от 1 август 2019 г. В община Омуртаг има една детска ясла и две средищни градини с осем филиала в селата, уточняват от местната управа. Към момента в тях се обучават и възпитават 484 деца от 1 до 7 г.

С освобождаването на родителите или настойниците на деца от таксата за ползване на детски заведения, разходите за предоставяне на услугата ще бъдат за сметка на приходите на община Омуртаг за съответната бюджетна година.

Целта на тези промени е подобряване нивото на образование в общината, чрез пълно обхващане на всички деца в детските заведения от най-ранна възраст. Очаква се отмяната на таксите да осигури пълна и редовна посещаемост, равен достъп до качествено образование, независимо от финансовите възможности на родителите и настойниците, както и да се стимулират младите хора да не се местят в търсене на по-добри условия за живот на семействата си.

Прочетена 3154 пъти

facebook coment