Петък, 16 Август 2019 11:01

Младеж без книжка погуби приятел в зверска катастрофа край Омуртаг

Оценете
(7 гласа)
Младеж без книжка погуби приятел в зверска катастрофа край Омуртаг Сн. Пътна помощ Барак

17-годишен младеж от Омуртаг загина в зверска катастрофа, причинена от неправоспособен водач, съобщават от пресцентъра на МВР – Търговище. Тя е станала снощи около 23,50 ч на пътя Котел-Омуртаг, на около 100 м след бетоновия възел край Омуртаг.

18-годишен младеж без книжка е причинил инцидента. Той е невредим. Управлявал е лек автомобил „Мини Купър“. В нощта на сблъсъка на десен завой и мокра настилка губи контрол над волана, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска с лявата си страна в предната част на правомерно движещ се лек автомобил „Фолксваген Голф“.

Загиналият се е возил на предната дясна седалка в Купър-а. Друг 17-годишен младеж, пътувал отзад е настанен за лечение в областната болница. Той има счупен крак и шийни прешлени. Назначен е консулт с неврохирург.

32-годишният водач на Фолсфагена, който е от омуртажкото село Обител, не е пострадал сериозно. Има само охлузни рани.

катастрофа Купър1

Пострадалите са вадени от автомобила с помощта на специализирана техника, наложило се е служители на пожарната в Омуртаг да режат тавана на „Мини Купър“, който е бил взет под наем от бащата на неправоспособния младеж.

По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетена 5114 пъти

facebook coment