Събота, 23 Януари 2016 18:49

10 ранени в тежка катастрофа край Камбурово

Оценете
(0 гласа)
Катастрофа с автобуси Катастрофа с автобуси Търговище ТВ

 Тежка катастрофа между два пътнически автобуса и микробус стана този следобед на главния път София-Варна, до моста край омуртажкото село Камбурово. По чудо инцидентът се размина без жертви, но с 10 ранени. Опасност за живота им няма. Неправилно изпреварване или висока скорост са вероятните причини за челния удар. Над 3 часа главният път беше затворен за движение.

Десет са пострадалите пътници в тежката катастрофа, сред които двамата шофьори. Те са откарани в болница, имат фрактури на крайниците и охлузни рани. Останалите пътници веднага са били подслонени на топло в автогарата в Омуртаг, за да изчакат извънреден транспорт. Хората бяха в шок, каза кметът на село Камбурово, който е сред първите притекли се на помощ.

Пътник:

- Какво се случи? Вие се събудихте от удара?

- Аз паднах направо от седалката долу

Юбейдет Исмаилов, кмет на с. Камбурово: „Пътниците целите бяха окървавени, плачат, реват, прегърнали се. Отчаяна работа беше, много тежко”

Инцидентът е станал малко преди 15 часа, когато микробус опитал да изпревари автобус на "Биомет", пътуващ в посока София. Последвал челен удар на автобуса с друг - на "Юнион Ивкони", който пътувал в посока Варна. Първият се забил в преспите и хората в ужаса си изпотрошили стъклата, за да се измъкнат. В него имало 26 пътници. В автобуса на "Юнион Ивкони" пътували 15 души. Водачът на буса, с благоевградска регистриция, е невредим. От удара возилото му също е изтикано в нивите. Той заяви, че се разминал на косъм със смъртта.
Малко след 18 часа автобусите бяха изтеглени с тежка техника, а пътят отворен за движение.

През лятото на 2014 на същото място имаше зверска катастрофа с ТИР. Загина на място 51-годишен водач на хладилен камион, който се блъснал с бясна скорост в колоната на моста.

Прочетена 2032 пъти

facebook coment