Печат на тази страница
Петък, 15 Януари 2016 09:00

Полицията в Търговище задържа бияч и изпълни улмитатума на премиера

Оценете
(0 гласа)
с. Камбурово с. Камбурово Търговище ТВ

Съдът в Омуртаг днес гледа мярката за неотклонение на 32-годишният Петко Александров, който е обвинен за побоя на старците в с. Камбурово, община Омуртаг. Наложена му е най-тежката мярка „Задържане под стража“, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Преди дни полицията в Търговище изпълни незабавно ултиматумът на премиера Бойко Борисов като арестува незабавно биячът на възрастно семейство от омуртагското село Камбурово. 32-годишен рецидивист от Стара Загора е задържан и привлечен като обвиняем за побоя, нанесен на 62-годишния Хюсеин Кадиров и 58-годишната му съпруга Хатидже. Новината съобщиха в сряда пред самите потърпевши и жители на селото окръжният прокурор на Търговище и шефът на местната полиция, които призоваха хората да не прибягват към самоуправство. Семейството беше нападнато докато спи през нощта в петък срещу събота, а мъж, който влязъл в дома им ги пребил, без да вземе и стотинка.

Пет дни след жестокия побой Полицията в Търговище задържа за срок от 72 часа 32-годишният Петко Александров от Стара Загора. Срещу него са повдигнати обвинения за незаконно проникване в дома на семейство Кадирови и за нанесен побой. Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров съобщи, че нападателят е търсел подслон. Не е искал да краде. Той гостувал в съседното село Изворово, където се напил и след скандал тръгнал пеша към Омуртаг. Минал край Камбурово, видял къщата на старците и решил, че е празна.

Обвиняемият е излязъл от затвора през ноември м.г. след 4,6 год. присъда за незаконно проникване в жилище и изнасилване. Преди това имал още две присъди. Пострадалото семейство и хората в Камбурово обаче още са притеснени, въпреки разкритията и ареста.

Призив: Николай Ненков, директор на ОД на МВР - Търговище
„Няма нужда да пристъпвате към някакви по-крути мерки, да формирате някакви екипи, които да охраняват нощем. Това е нашата работа и ние ще си я свършим”

Прочетена 2307 пъти