Печат на тази страница
Сряда, 22 Април 2020 10:20

В Попово: Подготвят 10-то издание на кинофестивала "Златното око"

Оценете
(1 глас)

Община Попово стартира подготовката по организирането на X-ото юбилейно издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.

Фестивалът ще се проведе от 8 до 10 октомври 2020 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов, където ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години. Организатор е Община Попово, като негови съорганизатори са: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“ и UVT.

Програмата ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции. Вече се приемат и заявки за участие.

През годините фестивалът израсна и се наложи като един очакван и любим форум на всички, свързани с киното. Утвърди се като място за срещи на хора, идеи и филми, давайки шанс на кинодейците да представят своите постижения и да се запознаят с успехите на колегите си и от други страни.

Изминалото издание на фестивала премина при голям интерес с участието на множество български и чуждестранни филми, с което организаторите осъществиха своята дългогодишна идея той да прерасне в международен.

Прочетена 1011 пъти