Печат на тази страница
Сряда, 22 Април 2020 10:32

Осъдителна присъда за мъж от Попово, нарушил карантина

Оценете
(1 глас)

Осъдителна присъда получи мъж от Попово, тъй като е нарушил мерките против разпространението на COVID-19. Тя е в сила след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

38-годишният Мехмед М., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Попово на Районната прокуратура в Търговище за нарушаване на мерките против разпространението на COVID-19 по време на пандемия и извънредно положение, е сключил споразумение с прокуратурата. Вчера съдът е одобрил споразумението като непротиворечащо на закона и морала.

За извършеното престъпление по член 355, ал. 2 от НК Мехмед ще търпи наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с тригодишен изпитателен срок.

38-годишният мъж се завърнал от Германия и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17,30 часа се установило, че Мехмед М. не е там. Така се стигнало до повдигането на обвинение за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от заразната вирусна инфекция.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и вече е в сила.

Прочетена 1048 пъти