Четвъртък, 16 Юли 2020 10:11

Двама заразени с COVID-19 от Попово

Оценете
(1 глас)

Два нови случая на заразяване с коронавирус са установени през последното денонощие на територията на област Търговище. Положителни резултати са доказали инфектиране с COVID-19 при мъж на 73 г. от с. Глогинка, общ. Попово и мъж на 62 г. от гр. Попово. 73-годишният мъж е бил пациент на Вътрешно отделение при МБАЛ-Попово, заради с сърдечно-съдово заболяване. Взета проба за PCR-тест доказва заразяване с COVID-19 Пациентът вече е под домашна карантина и наблюдение.

РЗИ – Търговище и полицията са предприели действия за установяване на контактни лица. Това са двама души от семейството на новозаболелия, на които е препоръчана 14-дневна самоизолация.

Сред новозаразените е и 62-годишен мъж от град Попово. Във вторник той е хоспитализиран във Вътрешно отделение на местната болница с леки оплаквания. Веднага му е взета проба за вирусологично изследване, чийто резултат доказва заболяването.

Мъжът е бил настанен в обща стая с други двама пациенти. След получаване на положителния резултат, всеки от тях е изолиран в самостостоятелна стая. Предстои пробонабиране от контактните пациенти и медицински персонал. От домашните близки лица са установени двама контактни, които са насочени за домашна изолация.

До момента в област Търговище са били поставени под карантина общо 3941 лица. Тя е изтекъл за 3481 лица. Останалите остават под наблюдение от здравните власти.

Прочетена 2415 пъти

facebook coment