Петък, 16 Септември 2022 11:23

Разкриха оранжерия за канабис в Долец

Оценете
(2 гласа)

Криминалисти от Търговище разкриха оранжерии за отглеждане на канабис в поповско село. Иззети са близо 600 саксии с 27 кг канабис и 2 кг суха тревиста маса, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Три високотехнологични оранжерии са били изградени в бивш стопански двор в поповското село Долец. На 15.09.2022 г. полицаите са претърсили постройката, стопанисвана от 44-годишна жена от гр. Попово. Там са открили 589 саксии с отглеждани в тях растения, с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса. При направен полеви наркотест тя е реагирала на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са били в приблизително еднаква фаза на развитие.

При обиск в дома на жената в града е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. В избено помещение към жилището пък е намерена оборудвана лаборатория, но без растения в нея.

Дрогата и високотехнологичното оборудване са иззети. Жената е задържана в РУ-Попово. По случая е образувано досъдебно производство и работи районната прокуратура.

Прочетена 227 пъти

facebook coment