Печат на тази страница
Четвъртък, 10 Март 2016 19:37

Възрастни доброволци на БЧК с изложба-базар в помощ на болни деца

Оценете
(0 гласа)
Близо 400 ръчно изработени предмети бяха предложени за благотворителна продажба през 2014 г. Близо 400 ръчно изработени предмети бяха предложени за благотворителна продажба през 2014 г.

Възрастни доброволци на БЧК от учителския пенсионерски клуб „Петко Р. Славейков“ в Търговище организират благотворителна великденска изложба. Събраните средства ще отидат в подкрепа на деца с хронични заболявания, информира председателят на клуба Мария Георгиева. Изложбата-базар ще бъде подредена от 18 до 22 април, в регионалната библиотека „Петър Стъпов“ и ще бъде достъпна от 10 до 18 ч.

До понеделник, 14 април, в учителския клуб на ул. „Бенковски“ 9 приемат сувенири, картички и всякакви ръкоделия на лица и институции, които имат желание да се включат в благотворителното събитие. В дните на изложбата ще има поставени и запечатани кутии на БЧК, в които директно ще могат да се даряват пари.

Близо 400 ръчно изработени предмети бяха предложени за благотворителна продажба през 2014 г. Възрастните доброволци на БЧК за втора година се обединяват околото тази кауза. Миналата година те подредиха около 400 експоната и реализираха продажби за 1200 лв. Общо със сумите от дарителските кутии събраха 2 910 лв., с които подпомогнаха шест деца с детска церебрална парализа. И тази година те се надяват отново да има много милосърдни купувачи и дарители, за да може да се дари обич и надежда на болни деца.

Прочетена 2159 пъти