Сряда, 04 Май 2016 08:58

Бъгита ще се надбягват край Търговище във II кръг от националния шампионат по автокрос

Оценете
(4 гласа)
Бъгита ще се надбягват край Търговище във II кръг от националния шампионат по автокрос Сн. Росен Николов

След двегодишно прекъсване в Търговище ще се надбягват бъгита във Втори кръг от националния шампионат по автокрос. Състезанието ще се състои на лицензираното трасе край село Давидово, на 14 - 15 май 2016 година, съобщи за www.targovishte.tv Румен Костадинов, дългогодишен шампион по автокрос, председател на клуба „Търговище авто 2001“, настоящ организатор и директор на състезанието.

Официалният старт на бъги шампионата ще е на 15 май (неделя), от 10:00 ч. Очаква се на кръгообразното трасе, с дължина 1020 м., край село Давидово да премерят сили и възможности над 20 пилоти от клубове в Силистра, Чирпан, София, Монтана, Севлиево. На стартовата решетка ще застанат бъгита до 1 600 кубика и такива в клас супер бъги до 4 500. От името на клуба-домакин ще се представят две момчета от Попово. Уви, на този етап Търговище няма активен състезател, след оттегляне на ветераните в този спорт.

В съботния ден от 14:00 ч. ще се проведе административна проверка и технически преглед на автомобилите на трасето в с. Давидово. По-късно отборите ще имат време за свободна и официална тренировка.

Официалният квалификационен манш е на 15 май, като след пробега на двата класа автомобили ще има полуфинални и финални серии. Очаква се обявяването на финалните резултати, награждаване на победителите и закриване на състезанието да стане към 14:30 ч.

Свободната и официалната тренировка са задължителни и се провеждат по отделно за всяка дивизия. Те ще се състоят от по 4 обиколки. Квалификационни маншове са два и се състоят от по 4 обиколки. А броя на обиколките в полуфиналите и финални серии са 6.

За безопасност и сигурност на публиката ще има определени места. Цялото трасе ще е обезпечено с ленти, конуси и гуми, като на най-уязвимите места (завои, старт, финална права) зрителите няма да се допускат.

bagi1

Вторият кръг от националния шампионат по автокрос се организира от АСК "Търговище авто 2001" със съдействието на БФАС и Община Търговище, както и с финансовата подкрепа на спонсори. Организационният комитет се председателства от кмета на Търговище Дарин Димитров и членове ст. комисар Николай Ненков, директор на ОДМВР, Красен Колев, управител „Търговище Автотранспорт“ и Валентин Димитров, директор „Български пощи“ клон Търговище.

Прочетена 6036 пъти

facebook coment