Сряда, 01 Юни 2016 15:31

Видео: От нашествие на змии и неокосени бурени се жалват в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Детски заведения в Търговище са заплашени от нашествие на змии. Притеснени жители на града ни разказаха, че са видели влечуги да влизат в двора на детска ясла до крайречния булевард в града. Причината са неокосените наоколо тревни площи, където бурените надхвърлят човешки бой.

Илка Христова ни разказа, че змия е я изплашила, когато се прибирала от работа. Влечугото изпълзяло от бурените по поречието на реката, докато пресичала пътя и влязло в двора на яслата на бул. „М. Андрей“ в града.

Голяма беше и аз се стъписах. Дори един човек, без да го познавам, ей, така го хванах и не посмях да продължа напред. Аз съм много притеснена не само, защото видях тук на пътя змия, а преминават стотици хора, деца, в близост е детската ясла, обясни жената.

Друг мъж разказа, че преди дни умъртвил змия с кол малко по нагоре по улицата.

Нашествието на влечугите се благоприятства от потъналите в треви и двуметрови бурени пространства околовръст. Хората недоволстват, че крайните квартали винаги остават на опашката, когато дойде време за чистене. Обръщало се внимание основно на централните зони и „Борово око“.

Погледнете какво става – това джунгла ли е, град ли е?! Ние не плащаме ли данъци?, питат хората.

Ветеринарни лекари също отчитат бум на ухапани от змии кучета в Търговище. Само през една от частните клиники в последните седмици са регистрирани четири случая. От общината в Търговище казаха, че от месец не е спирало косенето на тревите. Работело се по график, но дъждовете пречели на работата.

Прочетена 5747 пъти

facebook coment