Вторник, 14 Юни 2016 14:57

Градушка помля Миладиновци. Кметът на Търговище на оглед

Оценете
(1 глас)
Градушка помля Миладиновци. Кметът на Търговище на оглед Сн. Община Търговище

Градушка с размер на яйце е нанесла щети на имоти и коли в търговищкото село Миладинови. Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров е посетил днес селото, за да направи оглед на щетите от градушката, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Стихията се е разразила към 13,30 часа в понеделник и продължила 10-на минути. Ледените късове са били с размерите на яйце и дори по-големи, разказали хората пред кмета. Изпочупени са стъкла на автомобили, къщи и покривни конструкции на жилищни и стопански сгради. Данни за пострадали хора и животни няма.

gradushka1

Поразени са близо 100 обитаеми къщи, по чиито покриви има изпочупени цигли. Ледените късове дори са пробили етернитови плоскости по покривите на стопански сгради. До момента в кметство са постъпили сигнали за счупени стъкла на няколко къщи, 5-6 автомобила и автобус. Има и огънати ламарини по покриви и коли.  

gradushka2

„Беше страховито. Валя малко, но градушката беше страшна“, разказали местните. Кметът д-р Димитров е поискал да се установи има ли хора в крайна невъзможност, който се нуждаят от помощ за ремонт на пострадалите си домове.

Прочетена 7081 пъти

facebook coment