Понеделник, 04 Юли 2016 16:35

Видео: 40 деца се разминаха с уплаха след катастрофа на автобуса им с камион

Оценете
(4 гласа)
Видео: 40 деца се разминаха с уплаха след катастрофа на автобуса им с камион Предницата на автобуса е смазана, а стъклото е на "пясък" от удара

Катастрофа между автобус с 40 деца и камион се размина на косъм, без пострадали, днес по обяд на главния път София-Варна, край търговищкото село Алваново. Три момиченца са откарани в болницата в Търговище с леки драскотини и са освободени да продължат пътя си към летния лагер на морето. Неправилно изпреварване или липса на дистанция между камион, натоварен с жито и автобуса е вероятната причина за инцидента, каза Теодор Тодоров, началник на „Пътна полиция“ – Търговище.

Според шофьора на камиона, ТИР с великотърновска регистрация движещ се в посока София, е предприел рисково изпреварване на правата отсечка и той принудително е набил спирачки. Движещият се зад него автобус пък се е ударил в спрелия камион, при което предната му стъкло се е строшило. Ударените превозни средства са със значителни материални щети. Търновският камион се издирва. Преглеждат се записите от камерите на КАТ и АПИ. Полевите тестове не показват употреба на алкохол от страна на водачите. 

Децата са пътували за лагер в курорта "Св. Константин и Елена", от Перник са. Своевременно са били претоварени на друг автобус, изпратен от туроператорската фирма от Плевен и са продължили за морето. Близо 4 часа движението по главния път в района на произшествието се регулираше от пътни патрули.

Прочетена 2565 пъти

facebook coment