Петък, 22 Април 2016 15:44

Започна цялостен ремонт на улици в Търговище

Оценете
(4 гласа)
Подготовката на ул. "Стефан Куцаров" за асфартиране тече с пълна пара Подготовката на ул. "Стефан Куцаров" за асфартиране тече с пълна пара Сн. www.targovishte.tv

Започна подготовката за полагане на нов асфалт по четири от улиците в Търговище. Машини на „Пътинженеринг“ вече фрезоват старата настилка по улиците край парка „Борово око“ - „Стефан Куцаров“, „Крали Марко“, "Петра" и „Стара планина“. Това са първите отсечки в града, които ще блеснат с нова настилка преди старта на традиционния пролетен панаир. Очаква се до началото на идната седмица да приключи тяхната рехабилитация.

                      5km ulici2

На цялостно преасфалтиране подлежат още бул. „Сюрен”, от магазина на СВА до ул. „Трети март”; ул. „Марица”; ул.”Яворов”; ул. „Кюстенджа”, от бул. „Васил Левски” до ул „Стефан Караджа” и ул. „Опълческа” и др.

Както „Търговище ТВ“ писа близо 5 км улици за цялостно преасфалтиране е заложила в капиталовата си програма Община Търговище за тази година. Те ще костват 1, 5 млн. лв., като от тях над 585 000 лв. са субсидия от републиканския бюджет, а останалите собствени средства.

Прочетена 3134 пъти

facebook coment