Понеделник, 13 Май 2019 13:16

Видео: Откриха 20-то издание на Вълшебната завеса

Оценете
(2 гласа)

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес откри XX Международен фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса“, който се провежда в периода 13-17 май. Фестивалът се организира от Драматичен театър Търговище, с подкрепата на Община Търговище, Министерството на културата и Сдружение „Вълшебната завеса“.
„Вече две десетилетия фестивалът заслужено отстоява мястото си в културния живот на града ни, както и в театралната карта на България. Този 20-и рожден ден е повод да отдадем дължимото пред тези, които са поставили началото на фестивала. Благодарност и към настоящия организационен екип, всички участници, артисти, които утвърждават авторитета на „Вълшебната завеса“", заяви в приветствието си д-р Димитров. 
Кметът пожела още 20-тото издание на фестивала да бъде запомнящо се и емоционално преживяване за всички зрители и участници.
„Уверен съм, че фестивалната седмица ще се превърне в празник за жителите на Търговище и ще ни зареди с много положителна енергия“, каза д-р Димитров. 
Постановката "Тайната на белия лотос" на "ЖАР" Театър - София пък постави началото на програмата на фестивала.

В 20-тото издание на "Вълшебната завеса" участват десетки театри от страната и чужбина. Сред тях са трупи от Индия, Италия, Русия, Сърбия, Турция . Традиционно присъстват и театри от Варна, Бургас, Габрово, Шумен, Велико Търново, Ямбол, Кърджали, Видин, Сливен.

Прочетена 1369 пъти

facebook coment