Събота, 18 Май 2019 09:01

Наградиха спектаклите на 20-та Вълшебна завеса

Оценете
(2 гласа)

Приключи ХХ Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса” – Търговище и вече са ясни наградените спектакли. Журито с председател проф. д-р Йоана Спасова-Дикова и членове Мариана Петрович и Аве Иванова реши, че голямата награда получава авторският спектакъл на Магдалена Митева „Принцесата и граховото зърно”, Държавен куклен театър – Видин за въображението, дързостта и сценичното богатство.

Първа награда получава „Маша и мечокът” от Москва, Русия за силното доказателство, че приказката е вечна, когато е разказана с майсторство (и то на български!).

Втора награда получава „Щастливият принц“, Държавен куклен театър – Търговище, по Оскар Уайлд,  драматизация и постановка – Съби Събев – спектакъл, който топло и нежно прегръща децата, без да ги лъже, че животът е песен.

Третият приз е за „Малкото джудже” на Държавен куклен театър – Сливен за неочакваните визуални решения и актьорската жар на изпълнителите дебютанти.

награди Вълш завеса 2019

Поощрителна награда се присъжда на „Опитомяване на дивото“ от Судип Гупта на индийския театър на куклите, за стремежа им да са в съзвучие с горещите теми на деня.

Прочетена 1131 пъти

facebook coment