Петък, 24 Май 2019 06:43

Кметът д-р Димитров: Честит празник на силата на словото, на писмеността и духовността

Оценете
(2 гласа)

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Уважаеми съграждани,

Отново е 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българските букви и слово - наследство, което ревностно да пазим и с което да се гордеем.

24 май е празникът, който честваме най-дълго време в близката ни история. Празник, който днес е по-актуален от всякога. Защото в глобализиращия се свят всички ние изпитваме все по-силна нужда да се обърнем към корените си, към родните език, писменост и култура.

С искрена признателност се обръщам към всички учители, просветители, дейци на културата, които пазят духа на познанието. Особено важни са Вашите труд и пример за младите ни съграждани. Втъкавайки в тях Вашите знания и мъдрост, им помагате да стъпват уверено в житейския си път.

Уважаеми ученици,

Познанието и книгите са избор. Правете този избор всеки ден. Той ще Ви даде неподозирани сили и свобода, както и възможности за себеутвърждаване и реализация.

На тези от Вас, които днес се сбогуват с родното училище, пожелавам тази раздяла да е най-светлото начало на пътя към покоряването на много върхове.

Честит празник на силата на словото, на писмеността и духовността, които утвърждават нашата идентичност!

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

Прочетена 1136 пъти

facebook coment