Понеделник, 27 Май 2019 10:24

Предстоят дните на големия театър в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Предстои 22-то издание на театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“. От 30 май до 1 юли зрителите ще имат възможност да гледат четири гостуващи и едно премиерно представления.

На 30 май Сливенският драматичен театър ще представи „Непоправимо“ на режисьора Владлен Александров. В ролите ще видим Емил Марков, Албена Павлова, Таня Йоргова и Августин Демерджиев. „Непоправимо“ е история за две приятелски семейства, които са на път да разберат има ли цена любовта и каква е тя.

Няколко дни по-късно, на 5 юни, ще видим авторския моноспектакъл на Димитър Живков „Живак“. Постановката е на Продуцентска къща Креди Арте.

Димитър Живков е много опасен. Опасно талантлив. Опасно откровен и опасно точен като човек. Истински живак. Неслучайно, всеки, който го е гледал в "Живак", знае, че това представление също изглежда опасно - опасно е за зрителите, които има опасност да се пукнат от смях и опасно за актьора Димитър Живков, който два часа играе буквално като луд. Дяволски талантлив и еднакво убедителен е във всеки един от над 10-те характера, които пресъздава. Още по-шокиращо е, че той се опитва (и успява!) да играе няколко персонажа едновременно.

На 14 юни е премиерата на съвременната френска комедия „Ох, тези пари“ от Флавиа Кост на режисьора Владимир Петков, с актьорите Васил Драганов, Добрина Гецова, Марина Мозжухина и Божидар Попчев. Както подсказва заглавието, в представлението е погледнато с хумор на жизненоважния въпрос за парите. Но не просто за пари, а за ужасно много пари и как различните хора реагират те се появяват на хоризонта. Способни ли сме ние да издържим на този "удар" и какво променя той у нас и в света около нас? И докъде могат да ни доведат изборите, които правим във важни за нас моменти?

На 25 юни гостува ДКТ Пазарджик с „Една седмица не повече“ на режисьора Емил Марков. Това е смешна пиеса за един отегчен мъж, който иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да й каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Той пък се влюбва в жена му и оттам нататък героите изпадат в невъобразими ситуации с главни действащи лица актьорите Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков.

И последното заглавие, включено в програмата е „Ножица-трепач“ – интерактивно представление на Театър „Българска армия“ и „Сити Продакшънс“.

На 1 юли, зрителите ще имат уникалния шанс да бъдат сценаристи и режисьори на това, което им предстои да видят. Какво е то? “Ножица-трепач” е една пиеса, в която всяка вечер се извършва убийство. Жертвата е известна пианистка, а заподозрени са всички, които са я познавали. И всеки има мотив, но извършителят е един. Започва разследване, в което и зрителите могат да участват и да решат отговора на загадката.

Участват Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов

Всички представления са с начален час 19.00. Билетите вече са в продажба.

Прочетена 1362 пъти

facebook coment