Понеделник, 03 Юни 2019 12:50

20 видни личности събрани в новата книга на журналиста Божидар Николов

Оценете
(2 гласа)
20 видни личности събрани в новата книга на журналиста Божидар Николов Божидар Николов

Журналистът и издател Божидар Николов представя новата си книга „Срещи, спомени, таланти” в Търговище този вторник. Творческата среща „Автори и личности” ще се проведе от 17.30 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Петър Стъпов” в областния град.

„Срещи, спомени, таланти” представя авторските впечатления на Божидар Николов за 20 видни личности от най-новата история на нашето време. Поместени са интервюта, очерци и журналистически статии, подготвяни в професионалния път на автора. В съавторство с интелектуалци от града и страната Николов допълва образа на своите герои.

Между личностите в „Срещи, спомени, таланти” читателят ще открие имената на писателите Стефан Цанев и Йордан Радичков, актьорът Васил Михайлов, проф. Ганчо Папуров, проф. Димитър Чолаков, Владимир Висоцки и др. В книгата му се открояват и творци с особено значими постижения и заслуги за развитието, утвърждаването и популяризирането на културата и изкуството в нашия град и страната ни като „Заслужилият артист на България” Райна Минева, неизмеримо талантливия Милко Никодимов, художникът от Божица Янаки Манасиев и т.н. Тук са намерили място и утвърдени в икономиката на региона местни личности.

Божидар Николов се занимава вече 55 г. с журналистическа, писателска и обществено полезна дейност. От 20 години е собственик и главен редактор на единствения частен областен вестник в региона „Търговищки НОВИНИ”. Паралелно с пряката си журналистическа работа, г-н Николов пише разкази, есета, миниатюри и др. През 2002 г. издава първия си сборник разкази „Кукерски времена”. През 2016 г. от печат излезе „Душата ми – антена” – сборник с къси разкази, импресии, миниатюри и есета. Има издадена и книжка с приказки за деца. В дългогодишния си професионален и творчески път е работил и по подготвянето и отпечатването на специализирани юбилейни книги, вестници, брошури и др.

Прочетена 1553 пъти

facebook coment