Сряда, 01 Юни 2016 16:51

54 торти и нови кътове за игра в ЦДГ "Здравец" за 1 юни

Оценете
(2 гласа)
54 торти и нови кътове за игра в ЦДГ "Здравец" за 1 юни Сн. ОДК - Търговище

54 торти са били подарени от кмета на Търговище Дарин Димитров за малчуганите в детските градини за Международния ден на детето, съобщават от общинския пресцентър. Той присъства днес на общоградския празник, организиран от Обединения детски комплекс и откри обновените детски площадки в ЦДГ "Здравец".

Стотици деца изпълниха днес площада пред Драматичния театър, където пяха, танцуваха, рисуваха, садиха цветя.В своето обръщение към децата кметът Димитров обеща, че заедно с екипа на Община Търговище ще продължава да подобрява условията във всички детски градини.

Днес беше открит и изцяло ремонтирания двор в ЦДГ „Здравец”, където са изградени няколко къта с нови катерушки и люлки, сенници, открита сцена. Всички те са съобразени с изискванията за безопасност и евростандарти.

cdg ploshtadki

Изпълнител на ремонта е ОП "Флора", а в съоръженията са вложени 53 319 лв. В капиталовата програма на Община Търговище за 2016 г. са предвидени общо 240 хил. лв. за рехабилитация на площадките в детските заведения. Предстоят да бъдат ремонтирани кътовете в ЦДГ №5, №6, №8 и №11 в Търговище. В следващата година по ОП „Региони в растеж“ ще бъдат обновени и пространствата за игра в детските градини „Снежанка“ и „Приказка“, уточняват от пресцентъра. 

Прочетена 3432 пъти

facebook coment