Печат на тази страница
Петък, 20 Септември 2019 10:03

Иван Звездев и състезание за най-тежка тиква на празника „Под крушата на осенската поляна“

Оценете
(2 гласа)

Празник „Под крушата на осенската поляна“ ще има по случай 111 години от обявяването на Независимостта на България. Той ще се проведе на 21 септември край село Осен, съобщават организаторите от Община Търговище.

Програмата започва в 11.00 часа с кулинарно шоу на Иван Звездев. На място той ще приготви агнешка курбан чорба със зеленчуци, която всички присъстващи ще имат възможност да опитат. Известният кулинар е подготвил и викторина с награди.

11 читалища от общината ще представят аранжирани кътове с плодове и зеленчуци на тема „Есенното изобилие на търговищкия край“. Ще има подредени и битови кътове на тема „Традиции от миналото“.

Гостите на празника пък ще могат да гласуват за най-автентичния битов кът и за най-богато и красиво украсения кът с плодове и зеленчуци. Събралите най-много гласове, ще получат за награда концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ на посочени от тях повод, дата и място.

Предвидено е и състезание за най-тежка тиква. Записването за участие и теглене на експонатите ще става на място. Стопанинът на най-едрата тиква ще получи подарък. Всички присъстващи ще могат да дадат своето предположение колко точно тежи най-голямата тиква. За позналия или този, който е най-близо до резултата, също е предвидена награда.

Камерен състав на ансамбъл „Мизия“ пък ще поведе празничното хоро, а всеки желаещ ще може да изпълни музикален поздрав в рамките на рубриката „Микрофонът е Ваш“.

Община Търговище осигурява безплатен транспорт до село Осен. Автобусите ще потеглят в 10.15 часа от паркинга на ул. „Стефан Караджа“. Обратно за Търговище те ще тръгнат в 13:30 часа.

Прочетена 1365 пъти