Вторник, 24 Септември 2019 07:21

Държавен драматичен театър – Търговище на 50 години

Оценете
(2 гласа)
Държавен драматичен театър – Търговище празнува юбилей 50 години с книга и постаноката „Напразни усилия на любовта” от Уилям Шекспир.
„Шекспир е огледало през вековете, а нашата надежда е свят, в който неговите огледала вече няма да отразяват“.
Така започва ключовият за модерността текст на немскоезичния драматург Хайнер Мюлер. И действително, по стар театрален навик, с всяка една пиеса на Шекспир можем да измерим болестта на времето, в което я поставяме.
Това е и първото заглавие от новия ни творчески сезон – „Напразни усилия на любовта“, с което предлагаме на публиката интересна интерпретация на време, в което младежкият ентусиазъм за преоткриване на човека е минал през множество критични рефлексии.
Шекспировата комедия е и своеобразен подарък за зрителите по повод 50-тата годишнина от създаването на Държавен драматичен театър – Търговище.
Режисьор на постановката е Надя Асенова. В нея участва целият творчески екип на Търговищкия театър.
Премиерата ще бъде на 24 септември 2019 г. от 19.00 часа.
Не пропускайте срещата на поколенията в 15.30 ч. на 24.09.2019 г., по време на която ще бъде презентирана юбилейната книга за Драматичен театър - Търговище.
Ще присъстват представители на Министерство на културата, местната власт, културните институции и актьори от различни поколения, играли на Търговищката сцена, гости. Всеки от тях ще сподели най-съкровените си спомени в театъра.
Книгата е създадена и отпечатана с подкрепата на Министерство на културата, Община Търговище, Областна адмнистрация Търговище и Ротари клуб Търговище.
Прочетена 1826 пъти

facebook coment