Петък, 29 Ноември 2019 13:14

Откриват ледена пързалка в Търговище

Оценете
(2 гласа)
Откриват ледена пързалка в Търговище Сн. Община Търговище

Ледена пързалка откриват в Търговище. Тя ще заработи в понеделник, но официалното й откриване ще е на 4-ти декември, съобщават от местната администрация. Заледяването на повърхността ще бъде осъществено през предстоящите почивни дни, тъй като за целта е необходимо средните температури да бъдат под 10 градуса.

Пързалката е разположена на площадката за спорт и култура на открито „Стадиончето“, между Центъра за младежки дейности и инициативи и тренировъчния комплекс.

Тя е с площ от 300 кв. м, ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява през 1 час. Цената за ползване е 3 лева на час. За наем на кънки ще се плаща по 2 лв., като на разположение са 100 чифта кънки от 29 до 46 номер. За начинаещите са предвидени и 5 обучителни тренажора. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

В празнична програма по случай откриването ще има изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от София. Началният час ще бъде обявен допълнително. Съоръжението ще функционира до 28 февруари.

Прочетена 2299 пъти

facebook coment