Понеделник, 07 Декември 2020 08:36

Коледната елха грейва днес в Търговище

Оценете
(1 глас)

Светлините на градската елха и коледната украса в Търговище ще заблестят днес, в 17.00 ч. Заради противоепидемичните мерки през тази година няма да се проведе концертна програма, съобщиха от местната управа.

Светлините ще бъдат включени в присъствието на кмета д-р Дарин Дарин Димитров. Събитието ще бъде излъчено на живо във фейсбук страницата на Община Търговище.

Коледната украса в града вече е монтирана. Нови светещи елементи са поставени на пл. „Стоян Мавродиев“. С новия визия е и т. нар. „звездно небе“ на централната ул. „Васил Левски“. Светещи транспаранти има и на пл. „Свобода“, в близост до Общината, на новата улица при „пробива Катрафилов“ и на ул. „Цар Симеон“ в района на пазара. Общинското предприятие „Флора“ монтира и светещите фигури по входните артерии на града и на ул. „П. Р. Славейков“, бул. „Митр. Андрей“.

До 23 декември гражданите могат да се включат в конкурса за празнична украса на Община Търговище. Желаещите трябва да изпратят до 3 снимки на външната украса на своя обект на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Във фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“ ще бъдат публикувани всички относими към кампанията фотографии. Авторите на украсата от двете категории, събрала най-много харесвания на публикацията, ще получат награди за 1, 2 и 3 място. Гласуването ще продължи до 12.00 ч. на обяд на 28 декември.

Прочетена 980 пъти

facebook coment