Сряда, 23 Февруари 2022 16:23

Предстоящо: Хитов спектакъл на сцената на Драматичния театър в Търговище

Оценете
(1 глас)

На 11 март 2022г., на голямата сцената на Драматичен театър – Търговище, ще се играе грандиозният спектакъл „Портретът на Дориан Грей“. Постановката е на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“. Добре познатата история от Оскар Уайлд разцъфва в постановката на режисьора Стайко Мурджев и неговия асистент и драматург Ирена Иванова.

Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост? Заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си?

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

„Портретът на Дориан Грей“ е с три номинации за националните награди ИКАР 2020, една за награда АСКЕЕР 2019 и награда за женска роля от фестивала „Театър, обичам те!“ 2019:

Насладете се на изключителния спектакъл по едноименния роман на Оскар Уайлд на 11 март 2022 г. от 19:00 ч. на сцената на Драматичен театър – Търговище.

Билети, на цени от 12, 15 и 18 лева, можете да закупите на касата на театъра или онлайн тук: https://www.entase.bg/dt.targovishte/productions/620f65850a429b746042aaea

Прочетена 281 пъти

facebook coment