Печат на тази страница
Вторник, 01 Март 2022 12:43

3 март: Вход свободен в музея в Търговище

Оценете
(1 глас)

На 3 март - Националният празник на България, от 9.30 до 13.00 ч., с вход свободен, ще бъде отворено за посещение Славейковото училище в Търговище, съобщават от Регионалния исторически музей.

Посетителите ще могат да разгледат постоянната експозиция „Възрожденска класна стая", както и шестте изложби. Това са: „От ревност за народно просвещение“ – посветена на 175 години светско образование в Търговище ; Съхранено за поколенията; Нюйоркски митрополит Андрей ( 1886 – 1972г.); Велик е нашият войник; Вдъхновения – колекция дантели; Природа в риск – гостуваща изложба на Регионалния исторически музей – Русе.

Всеки, който посети музея в празничния ден, ще получи като подарък малко национално знаме. Посетителите ще могат да си закупят и изданията „Възкресение в зарево от пожари” – алманах, както и най-новата книга „Достойно изпълнен отечествен дълг” с автор Магдалена Жечева. Тя е посветена на офицерите родени или трайно свързани с Търговище, които са станали частица от бойната слава на България и прославили своя роден град.

 

      

Прочетена 185 пъти