Четвъртък, 05 Май 2022 10:54

Фоторазходка с Никола Станчев. Изложба във витрините пред I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище

Оценете
(1 глас)

Фотолюбителят Никола Станчев подреди изложба във витрините пред I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище. 39 снимки ни отвеждат в света на съвременната фотография.

нс1

Общата експозиция включва - портретна, пейзажна и стрийт фотография, а кадрите са запечатани от 2005 г. насам. Снимките са цветни, с размер 30/40 . Авторът обича натуралната красота, затова рядко ще видите снимки с филтри и обработка. Той благодари за индивидуалния подход към всеки съхранен от него момент на фотостудио „Фокус“ – Шумен, които са помогнали за фотографския печат с галерийно качество.

В изложбата посетителите могат да видят портрети и красиви пейзажи. Експозицията включва още запечатани моменти от градския живот, хора и места, уловени с точна ръка и индивидуален поглед.

нс

Никола Станчев е собственик на „Електроника НС“  ЕООД, но в свободното си време обича да вземе фотоапарата си и да тръгнете в търсене на изчезващи изгреви и преминаващи залези, да заснеме препичаща се на слънце костенурка  или .... Голямата ябълка на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Още през 60-те години на миналия век хваща легендарния съветски фотоапарат ФЕД, в кръжока по фотография. Преминава през черно-белите ленти, цветната, а днес цифрова фотография. В дома си пази близо 100 000 кадъра, 10 различни марки апарати, а днес снима с Canon.

Фоторазходката с Никола Станчев можете да направите до 03 юни тази година.

Сн. Личен архив

фотоизложба1

Прочетена 356 пъти

facebook coment