Печат на тази страница
Четвъртък, 19 Май 2022 15:32

Журналистът Божидар Николов получи висше държавно отличие

Оценете
(2 гласа)

Журналистът, издателят и колегата Божидар Николов беше удостоен с висше държавно отличие от президента Румен Радев. Той получи отличието орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за големите му заслуги в областта на културата, днес, в Гербовата зала. Издател, кореспондент, автор на множество разкази, есета, приказки за деца, епиграми и афоризми, Божидар Николов в продължение на десетилетия работи за културния просперитет на Търговище и на страната, посочват от Президентството.

Радев награди петима дейци на културата с висши държавни отличия - Боян Ангелов, Илка Зафирова, Божидар Николов, Виолета Карапеева и Борислав Иванов.

„Дълбока обществена признателност за вашия професионализъм, талант и извоюван висок обществен авторитет. Целенасочените ви усилия, последователността и енергията, с които работите за културния и духовен напредък на България, заслужиха уважението на вашите колеги и съмишленици, на българската публика и на цялата общественост“, каза държавният глава по време на церемонията.

николов радев

Божидар Николов се занимава над 50 г. с журналистическа, писателска и обществено полезна дейност. От 25 години е собственик и главен редактор на единствения частен областен вестник в региона „Търговищки НОВИНИ”. Паралелно с пряката си журналистическа работа, Николов пише разкази, есета, миниатюри и др. Има издадени три книги.

Тази есен Божидар Николов ще навърши 80 години.

Екипът на „Търговище ТВ“ му честити отличието и му пожелава здраве, творческо вдъхновение, все така бистър ум и остро перо!

Прочетена 549 пъти