Печат на тази страница
Петък, 20 Май 2022 11:05

Стойчо Керев в Търговище: Да търсим истината е призвание

Оценете
(2 гласа)

Журналистът, лектор и комуникатор на методики за поведение и анализ Стойчо Керев се срещна с търсачи на духовно познание в Търговище. В препълнената зала на Драматичния театър снощи той представи новата си книга „Въпрос на гледна точка", отговаря на въпроси на публиката и излъчи авторския си филм „Измамна реалност”.

Гледните точки дават възможност на човек да изгражда свое вътрешно убеждение за това, което го заобикаля. Понякога залисани във всекиденевието не съумяваме да изградим онази гледна точка, която всъщност да ни даде възможност да се докоснем до същината на всичко, което се случва около нас. Всеки човек изгражда своя гледна точка, каза Стойчо Керев в Търговище.

книга керев

Въпрос на гледна точка не е просто израз. А наше право. Право да виждаме със собствените си очи, да мислим със собствените си умове. Да търсим истината е призвание, което не ни напуска до края.

Филмът му представи битката на ортодоксалната и неортодоксалната наука. Колкото повече знание, толкова повече различни теории. Въпросите и отговорите са само частици от голямата картина. И колкото по-свободен е духът, толкова по-могъща е мисълта. Пътят е нелек, но пък е изпълнен с приключения.

„Много ми се иска да сте като апостоли на добрите думи, на познанието и да разпространявате тази информация сред вашите приятели”, каза Керев в края на срещата.

керев3

След нея той дълго време подписва книги на почитателите си, които имаха възможност да си ги закупят на място.

Стойчо Керев е създател и продуцент на предаването, станало платформата за наука, мистика и конспиративни теории – „Новото познание“, продължение на авторския му проект „Въпрос на гледна точка“.

Автор на статии и редица публикации в електронни и печатни издания. От 1993 г. е член на СБЖ. Работата му в областта на документалното кино включва и успешните проекти „Конспирация 2017“ и „Измамна реалност“.

Той гостува в града по покана на „Ротари клуб” – Търговище, затова по-късно отдели време за смислени разговори и добро питие с членовете на клуба. Днес той представя творбите си в Шумен.

керев

Прочетена 626 пъти