Печат на тази страница
Вторник, 24 Май 2022 08:03

Раздадоха отличията за образование, наука, култура и изкуство

Оценете
(1 глас)

На тържествена церемония в Драматичния театър Община Търговище връчи годишните награди за образование, наука, култура и изкуство по повод 24 май.

С годишна награда за изкуство и култура бе удостоена писателката Неда Антонова, за безспорния й принос в областта на литературата.

За цялостен принос в сферата на културата е отличен Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ към Община Търговище, с главен художествен ръководител Любчо Василев.

В категорията за журналистика наградата е за дългогодишния кореспондент на БНР в Търговище – Евтим Петков. Дългогодишният секретар на читалище „Напредък-1864“ – Търговище Галина Кръстева заслужи приз за мениджмънт и администрация на културата.

Отличия получиха още много учители, театрали, танцови състави и техните ръководители, даровити ученици.

В приветственото си слово си кметът Дарин Димитров заяви, че няма по-голяма радост от това да отбелязваме заедно този най-български празник. „Днес сме тук, обединени от любовта към езика ни, към азбуката, просветата, науката, културата. Изказваме благодарността си към Вас, хората, които пазят и развиват духовността ни. Радостен съм, че именно такива хора сме се събрали да честваме днес. Вие сте хората, които дават тласък на развитието на местната ни общност“, заяви той.

Церемонията завърши с театралната постановка „Съвършената - Преподобна Стойна“ по едноименния роман на Неда Антонова.

Прочетена 193 пъти