Петък, 07 Октомври 2022 11:23

Представят новата поетична книга на Айча Заралиева

Оценете
(1 глас)

Младият автор Айча Заралиева ще представи в родния си град Търговище най-новата си поетична книга "Право на самота". Премиерата ще се състои на 13.10.2022, от 18:00 ч., в кафе-клуба към ОНЧ "Напредък" – Търговище. Думи за книгата и работата по нейното създаване ще сподели редакторът ѝ, Симеон Аспарухов, който пише за нея следното:

"Правото на самота има онзи човек, който е разбрал колко силно може да прегръща щастието и колко бързо то може да си отиде със залеза. Самотата не е време, а процес на самопознаване и разгръщане до степен приемане на всяко на пръв поглед недоразумение във взаимоотношенията ни."

Д-р Айча Заралиева е родена напрез 1986 г. в Търговище. През 2002 г. се включва в създадения в родния ѝ град творчески клуб „Фотони“, където участва в множество литературни рецитали и спектакли. Публикува стихотворения и кратки прозаични текстове в издаваните от клуба в-к „Ние“ и различни сборници.

Завършва специалност медицина през 2011 г. в Медицински университет-София, и специалност здравен мениджмънт в УНСС-София през 2013 г.

Дебютът ѝ „Пълнолуние“ е издаден през 2013 г., а пет години по-късно излиза и „Спомени за рециклиране“. Нейни текстове са помествани в периодичния печат, списания, сборници и антологии, както и в популярни онлайн издания.

„Право на самота“ е третата ѝ поетична книга.

Прочетена 155 пъти

facebook coment