Събота, 24 Септември 2016 18:33

Благотворителен рок за живот събра стотици в Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

Рокери и рокаджии от Североизточна България се обединиха благотворително, за да съберат средства за закупуване на ценна апаратура за родилното отделение в болницата в Търговище. Тази вечер те организираха в града първия мото събор и концерт „Рок за живот” в подкрепа на каузата. 

Изглеждат провокативни и буйни, но днес показаха, че могат да са смирени и благородни. В организирането на  феста „Рок за живот” няма изстрадана лична история, просто моторджиите от  клуб "Нощните ездачи" решили да свършат едно добро дело – да дарят на болницата в Търговище апарати, служещи за измерване пулса на бебето.

„Идеята ни е да помогнем за закупуването на два фагиални монитора, като всеки един струва приблизително 3 000 лв.”, сподели организаторът насъбитието Калоян Николов, който е баща на две деца.

В родилното отделение в Търговище има само 3 фетални монитора и то втора употреба. Нужни са поне пет, каза д-р Емил Абаджиев, началник на АГО в МБАЛ –Търговище, който подкрепи на място благородната кауза.

„Без тях ние няма да сме достатъчно добре информирани и подготвени за нещата, които могат да се случат в хода на едно раждане, което моментално подлага нашите пациенти на риск”, сподели гинекологът.

Всички рок банди и местни изпълнители участваха безвъзмездно в концерта. Парични дарения се събираха в специални кутии, а в банковата сметка на областната болница вече са постъпили и първите 2 000 лв. Първата финансова помощ от 1 000 лв. е постъпила от агробизнесмена Божидар Митов, 500 лв. са дарили и от ПП ГЕРБ Търговище.

Прочетена 2602 пъти

facebook coment