Сряда, 28 Септември 2016 11:39

Хора с ментални увреждания показват ръкоделия на първия арт-фестивал Цветни мисли

Оценете
(1 глас)
Хора с ментални увреждания показват ръкоделия на първия арт-фестивал Цветни мисли Сн. Facebook

Регионален фестивал на изкуствата и спорта "Цветни мисли" ще се проведе на 29 и 30 септември т. г. в Търговище. В 10 работни ателиета хора с психични разстройства и интелектуални затруднения от резидентни социални услуги от Североизточна България ще представят свои ръчно изработени сувенири и изделия, съобщават организаторите от Дружеството за психично здраве - Търговище.

На площада през Драматичния театър ще има и базар за ръкоделията. В четвъртък той ще отвори в 11 ч., а в петък час по-рано. В първия ден на фестивала от 14.30 – 16.00 ч. ще има и рисунка на асфалт на алеята пред театъра, по-късно модно ревю и празник на талантите. На следващия ден следобяд пък е предвиден спортен празник, на който ще се проведат забавни и релаксиращи игри - скачане с чувал, дърпане на въже, упражнения по йога и каланетика.

В рамките на събитието се организира и семинар на тема: ”Иновативни практики и методи в терапевтичната работа в социалните услуги в общността.” Той е на 30 септември, от 9.30 до 13 ч. в залата на „Нова Мизия“.

Прочетена 2028 пъти

facebook coment