Сряда, 02 Март 2016 18:56

Огромен трибагреник „разпъват“ с флашмоб за 3 март в Търговище

Оценете
(1 глас)

На 3 март 2016 година, денят, в който България отбелязва 138 години от Освобождението млади хора от Търговище се обединяват от една страхотна кауза – да сътворят националното ни знаме чрез флашмоб. 120 ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“ с телата си ще „изрисуват“ в цвят трибагреникът. Спектакълът ще се състои на пл. „Свобода“ от 10,00 часа веднага след официалната церемония за издигане на националното знаме пред сградата на общината.

Зад първоначалната идея за празничния флашмоб на актрисата от Кукления театър Моника Угренова застават колегите от сайта Go Targo, които се заемат с организацията. Общината финансира закупуването на разноцветните тениски, а местна фивашка фирма дарява 120 цветни платна. „Търговище ТВ“ ще заснеме нетрадиционния и артистичен избор за отбелязване на паметната дата от българската история, както и ще ви направи съпричастни с картина и звук на останалите празнични прояви на 3-ти март в Търговище.

3mart 300x209

Проявите за 138-те години от Освобождението на един народ, който близо 500 години беше без своя политическа и духовна свобода, ще започнат на 2 март, от 18,00 часа с празничен концерт „Историята помни“ в Драматичния театър. В него ще участват духовия оркестър, ансамбъл „Мизия” и хор „Родна песен”.

На 3 март от 9,30 часа в храм „Св.Иван Рилски” ще бъде отслужена панихида за загиналите за Освобождението на България руски, румънски и финландски войни и български опълченци. От 10,00 часа на пл. „Свобода” ще се състои церемония за издигане на националното знаме и флашмоба. След това празничното шествие ще се отправи към Паметника на българо-руската дружба, където в 11, 45 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

3mart2 300x209

На националния празник музея в Търговище отново отваря вратите си безплатно за всички, желаещи да се докоснат до българската история.

Прочетена 2538 пъти

facebook coment