Четвъртък, 13 Октомври 2016 17:34

Премиера на комедията "Ние никога не се караме" в Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

Най-новото заглавие "Ние никога не се караме" с режисьор Владимир Петков излиза утре на търговищка сцена. В постановката освен познатият от "Столичани в повече" Васил Драганов, стоят имената на актрисата от Търговище Грета Неделчева и много млади многообещаващи актьори Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Атанас Махнев, Александър Дадов. Сценографията и костюмите на дело на Галина Абаджимаринова.  Премиерата пред публика е на сцената на Драматичния театър от 19 ч.

Представлението е композирано от четири едноактни комедии, в които руският писател Валентин Красногоров ни въвежда в многопластовите отношения на съвременното семейство, където с много хумор и неприкрита ирония ни разкрива неизбежни препятствия, дори невъзможности за едно безоблачно съвместно семейно съществуване. Сатиричните ситуации редуват по един странен, но любопитен начин любов с омраза, обожание с ненавист, привързаност с непоклатимост, радост със страх. Парализиращият страх да не сгрешиш, да не си заподозрян, да не бъдеш обичан. Героите правят невероятни планове за действие, но както често се случва, сами попадат в собствените си капани. Представлението е пъстро, също като самия живот.

Валентин Красногоров е майстор на парадоксите. Той умело създава напрежение от първите минути на действието и държи публиката в напрежение до края на последната сцена. Трудно е да се предположи изхода на една или друга част от историята – всичко е непредсказуемо.

 

Прочетена 3445 пъти

facebook coment