Вторник, 18 Октомври 2016 14:38

Тържествено честване на храм „Св. Йоан Рилски” и Нюйоркския митрополит Андрей в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Тържествено честване на 80-годишнината от построяването на храм „Св. Йоан Рилски” и 130 години от рождението на Нюйоркския митрополит Андрей ще се проведе утре, на 19 октомври в Търговище. Проявите ще започнат в 9 часа с тържествена литургия, която ще отслужи Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По-късно през деня той ще проведе среща с кмета д-р Дарин Димитров, който ще го посрещне в кабинета си в Общината, съобщават от пресценнтъра на общината.

В 17 часа в Свещаровата къща ще бъде открита изложба „С пламъка на вярата”. В нея са включени икони, църковна утвар и енголпионите на митрополит Андрей.

В 18 часа в Драматичния театър ще започне концерт, посветен на годишнините. В него ще вземат участие: църковните хорове към двата храма в града; хоровете „Родна песен” и „Златна лира”; ансамблите „Шарено герданче” и „Мизия” и други. По време на концерта за първи път ще прозвучи и песнопение, написано от Петър Димов – възпитаник на   Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, сега студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

По време на церемонията ще бъдат връчени почетни грамоти на дарители и съмишленици на храм „Св. Иоан Рилски”, спомогнали за различни благотворителни каузи през годините. Входът за концерта е свободен.

Прочетена 2251 пъти

facebook coment