Неделя, 19 Март 2017 21:08

Премиера на детския спектакъл "Тримата братя и ламята" в Търговище (видео)

Оценете
(3 гласа)

За първи път на сцена в Драматичния театър в Търговище ще бъде представен спектакълът „Тримата братя и ламята” по текст на Кольо Карагеоргиев. Режисьор на представлението е Съби Събев, сценографията и костюмите са дело на Галина Абаджимаринова, а хореографията на Виолета Желязкова. Своя дебют на търговищка сцена прави гост-актрисата от шуменския театър Марина Мозжухина. В персонажите се превъплъщават още Ивана Стоянова, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев и Никола Шопов.

Приказката е театрална закачка с познати герои от класическата приказка „Тримата братя и златната ябълка”, но преплетена с нови герои, нови ситуации в една шаржова театрална игра.

lamq zlatna dulq

Пиесата е динамична, с фолклорни мотиви, малко диалектен говор, малко жаргон, разнообразна музика. Целта е до младата публика да достигне неповторимата доза типичен национален хумор и всеки да може да познае себе си в героите. Тя обаче носи и полезни послания адресирани до съвременните млади хора, каза пред нашата камера режисьорът Съби Събев.

Със спектакълът „Тримата братя и ламята” ще бъде открито и 18-то издание на Международния фестивал за детски спектакли „Вълшебната завеса”, който ще се проведе в Търговище от 8 до 12 май 2017 г.

Премиерата е на 20 март (понеделник), от 12.00 ч. на голямата сцена на Драматичен театър - Търговище.

Прочетена 3089 пъти

facebook coment