Сряда, 26 Април 2017 17:28

С карнавал и площаден спектакъл стартира 18-ят детски театрален фестивал "Вълшебната завеса"

Оценете
(1 глас)

С карнавално шествие и площадната приказка "Момичето-кукла" на Жар театър ще бъде открито XVIII издание на Международния фестивал за спектакли за деца “Вълшебната завеса” 2017. Той ще премине под мотото “Игрите на въображението” и ще бъде от 9 до 12 май, съобщават домакините от Драматичен театър - Търговище.

Началото е на 9 май с карнавалното шествие е в 10 ч. от централния площад, а в 11.15 ч. на основната сцена на Драмата ще започне първия спектакъл - "Тримата братя и ламята", който наскоро имаше своята премиера в Търговище.

Заявки за участие в конкурсната програма са изпратили над 40 театри от страната и чужбина. Селекционерът на феста тази година Веселина Гюлева е определила 15 заглавия, които попадат в основната програма на театралния фестивал. Сред тях са трупи от Русия, Турция, Чехия. Традиционно участие има и младежки театър „Йон Креанга“ от Румъния.

Организатори на събитието са Министерство на културата, Община Търговище, Драматичен театър – Търговище и Сдружение МФСД “ Вълшебната завеса”.

Прочетена 2428 пъти

facebook coment