Сряда, 10 Май 2017 10:10

Пъстрата театрална палтира на "Вълшебната завеса" продължава до 12 май (видео)

Оценете
(1 глас)
Пъстрата театрална палтира на "Вълшебната завеса" продължава до 12 май (видео) Сн. Областна управа - Търговище

ХVIIІ-то издание на международния детски театрален фестивал „Вълшебната завеса” започна в Търговище. 15 спектакъла ще се играят до 12 май на две сцени – в Кукления и Драматичния театър в града. Площадното представление "Момичето-кукла" на театър ЖАР от София и пъстро шествие на малчугани от детски градини в общината сложи начало на театралния празник в Търговище.

Заявки за участие в конкурсната програма тази година са изпратили над 40 театри от страната и чужбина. Селекционерът изданието Веселина Гюлева  определи 15 заглавия, които попадат в основната програма на театралния фестивал. От тях 11 са български и 4 чужди. Сред тях са трупи от Русия, Турция, Чехия. Традиционно участие има и младежки театър „Йон Креанга“ от  Румъния.

От познати приказки, пречупени през нов режисьорски поглед, като „Тримата братя ламята”, през патоса на забавния мюзикъл „За принцесата, която” на ДКТ Сливен до клоунския театър „Бобо и Биби” от Чехия ще се пренесе детското въображение през 4-те фестивални дни. А авторите, които участват на „Вълшебната завеса” ще си сверят часовника, доколко са успели да омагьосат публиката от 5 до 12 години. Най-добрите сценаристи, режисьори и актьори ще получат своите отличия, тъй като фестивалът е с конкурсен характер.

Детският театрален фестивал „Вълшебната завеса” има и съпътстващи прояви като конкурс за детска рисунка, дискусии, творчески срещи.

Прочетена 1837 пъти

facebook coment