Петък, 12 Май 2017 16:22

Алея на занаятите на панаира

Оценете
(2 гласа)
Алея на занаятите на панаира Сн. Община Търговище

Днес и утре гражданите и гостите на Търговище могат да посетят алеята на занаятите, която е разположена в парк „Борово око”. Инициативата е част от съпътстващата програма на „Изложение Търговище”.

В „Алеята на занаятите” участват представители на Регионалната занаятчийска камара с ювелирно изкуство, кошничарство, тъкане на колани, везба, плъсти, народни носии, тъкачество и шита дантела. Майстори от селата Баячево, Давидово и Дългач представят различни занятия: копаничарството, българска везба, плетене на чорапи и други.

От „Етъра“ ни гостува Музейна детска работилница. В проявата се включиха и трима членове на Регионална занаятчийска камара от Ловеч – иконописец, керамик и дърворезбар. Своя работилница, наречена „Цветовъртеж”, е подготвила и Христина Христова, която ще демонстрира изработката на приказни апликации върху велпапе.

В събота в алеята ще се настанят още две детски работилници. Дарителска кампания „Добродетели” ще продава материали за рисуване, в полза на SOS Детски селища България, а в другия уъркшоп деца ще се учат как да рисуват графити.

Днешният ден е посветен и на бирата. Голяма пиворарна предлага бира на намалени цени на поляната в парка „Борово око“. Във вечерната програма на 240-я пролетен панаир днес ще участва групата Б.Т.Р. Концертът е от 18.30 ч.

Прочетена 2709 пъти

facebook coment