Неделя, 21 Май 2017 15:31

Движението в юбилейната изложба и живота на Татяна Трендафилова (видео)

Оценете
(3 гласа)
Движението в юбилейната изложба и живота на Татяна Трендафилова (видео) Татяна Трендафилова с директора на ХГ в Търговище Цончо Денев

С юбилейна изложба художникът Татяна Трендафилова от Търговище отбеляза своята 50-та годишнина. В Художествената галерия в града тя подреди 52 живописни платна, които представят артистичната й концепция на заобикалящото я пространство от любими светове, предмети и човешко присъствие.

Тя е сърдечна, търсеща, в постоянно ускорение. Такива са й творбите на Татяна Трендафилова - пълни с цвят, форми и настроение. В живописта си демонстрира увереност, размах, рисувайки с елегантна свобода, видима в цялостния обем и завършек на предметите и детайлите. Рисунъкът й е в меки, кадифени тонове, като те са както земни, така и в ярки, пъстри и наситени цветове.

Татяна Трендафилова, художник

"Аз съм в постоянно движение, вечно търсеща"

Замислена като ретроспективна, изложбата вади на показа по-стари и нови портрети, натюрморти, пейзажи с красиви гледки от познати и непознати кътчета от България и света. 

Вече 25 години Татяна Трендафилова е преподавател по изобразително изкуство във Втора гимназия в Търговище. Завършила е живопис във ВТУ "Св. Cв. Кирил и Методий" при професор Никола Русчуклиев. Първите си творчески опити прави в ателието на местния художник Кирил Батембергски. В знак на благодарност Татяна увековечава своя приятел на портрет. 

Юбилейната изложба на Татяна Трендафилова беше част от Европейската нощ на музеите и галериите в Търговище. Тя може да бъде разгледана и в следващия един месец.

Прочетена 2680 пъти

facebook coment